Működési engedélyek

A működési engedélyek elnevezés a köztudatban azt jelenti, hogy minden üzletnek rendelkeznie kell ezzel a PAPÍRRAL, ha működni akar.

Ez nem így van.

 Az alkalmazott jogszabály az üzletek működéséről és a belkereskedelmi tevékenység folytatásának feltételeiről szóló 2009. október 1-jétől, a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény módosítása, valamint a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. Rendelet melléklete tételesen felsorolja azokat az üzletköröket, melyekre működési engedélyt kell kérni.

E szerint a jövedéki termékek közül csak a dohánytermékek, illetve az "A" és "B" tűzveszélyességi osztályba sorolt anyagok - kivéve a tüzelőolajat, a propán vagy propán-bután gázt és az üzemanyagot - forgalmazásához szükséges működési engedély 2009. október óta a kereskedelemről szóló törvény módosítása, valamint a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet értelmében. Az egyéb jövedéki termékek, így például az alkoholtermékek a jegyzőhöz teljesített bejelentési kötelezettséget követően forgalmazhatók.

Ettől függetlenül a köztudatban élő működési engedély -még ha nem is úgy hívják, hanem nyilvántartásba vételnek- tartalmi követelményeinek - egy-két vállalkozási területet kivéve  -meg kell felelni.

Ez természetesen nem egyszerű feladat, hiszen a szakhatóságok -különösen a sajnálatos West Balkánban tőrtént tragédia óta - rendkívül szigorú eljárást alkalmaznak.

Csapatunk vállalja, hogy a működési engedélyeztetési eljárást szakszerűen és teljes körűen lebonyolítja az ötlettől a megvalósulásig lemenedzseli.

Keressen minket elérhetőségeinken!